"Ferrari heeft bewijsmateriaal tegen Stepney"

De zaak Stepney blijft doorgaan. Stepney verklaarde onlangs nog dat er een vuil zaakje aan de gang is tegenover hem en dat hij gewoon op vakantie was en niet Italië ontvluchtte zoals door diverse media werd gemeld.

Ferrari beweert nu echter dat ze over bewijsmateriaal beschikken dat tegen Stepney kan gebruikt worden.Tegenover Auto Motor und Sport heeft een woordvoerder van Ferrari verklaard dat ze in het bezit zijn van materiaal dat de illegale handelingen van Stepney aantoont.

Door de verklaring wordt ook duidelijk dat het niet om sabotage zou draaien zoals eerder werd beweerd en dat ondanks eerdere berichten over een mysterieus wit poeder dat bij de tankinlaat van de wagen van Massa werd gevonden, alsook een mogelijk incident in de windtunnel. Het zou echter om spionage gaan, waarbij er bedrijfskritische informatie zou gelekt zijn, waaronder ondermeer blauwdrukken van onderdelen en wagens, en dit aan rivaliserende teams.

Het verhaal Stepney begint zo meer en meer te gelijken op een eerdere zaak waarbij (ex-)medewerkers van Ferrari informatie zouden gelekt hebben aan Toyota.

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Hongarije: wk-stand

Door zijn derde plaats tijdens de GP van Hongarije grijpt Lewis Hamilton de leiding in het kampioenschap. Max Verstappen kijkt nu aan tegen een achterstand van zes punten

Lees verder »