“Ferrari heeft Raikkonen gezegd dat hij moet vertrekken”: donderdag bekendmaking?

Volgens diverse berichten in onder andere de Italiaanse media zou Kimi Raikkonen op de hoogte zijn dat hij eind dit seizoen bij Ferrari moet vertrekken. Mogelijk volgt er donderdag een bekendmaking.


Er doen al langer geruchten de ronde over Kimi Raikkonen zijn toekomst bij Ferrari en in de F1. Volgens insiders zou de onlangs overleden Ferrari-baas Sergio Marchionne Charles Leclerc een contract hebben laten tekenen voor een racezitje bij Ferrari in 2019.

Het was bovendien een publiek geheim dat Marchionne Kimi Raikkonen eind dit seizoen aan de kant wou schuiven. Marchionne stoorde zicht onder andere aan een rechtszaak tegen Kimi wegens vermoedelijk grensoverschrijdend gedrag.

Na het overlijden van Marchionne zouden de kansen van Kimi Raikkonen op een verlenging van zijn contract echter gestegen zijn en was het plausibeler dat Charles Leclerc nog een seizoen voor Sauber zou rijden.

Probleem zou echter het ondertekend contract zijn waardoor Charles Leclerc sowieso recht heeft op het tweede racezitje bij Ferrari, iets waaronder ook de nieuwe Ferrari-baas Louis Camilleri niet onderuit zou kunnen.

Vaak maakt Ferrari rond de Italiaanse GP belangrijk nieuws rond haar rijdersbezetting bekend. Dit jaar zou dat echter extra gevoelig gelegen hebben omdat Raikkonen bij de fans erg populair is en hij bovendien de polepositie in Monza veroverde en vervolgens als tweede wist te finishen.

Daarom zou Ferrari de rijdersaankondiging voor 2019 uitgesteld hebben. Raikkonen zou van Ferrari echter al wel te horen hebben gekregen dat zijn contract niet verlengd wordt en dat hij dus aan het einde van het seizoen aan de kant wordt geschoven.

‘Corriere dello Sport’ bericht dat Ferrari-voorzitter John Elkann reeds tegen Kimi Raikkonen zou gezegd hebben dat zijn contract niet verlengd wordt. Volgens ‘Sky Italia’ zou er op donderdag een meeting gepland staan waarop het nieuws bekend wordt gemaakt.

Ondertussen wordt er ook al druk gespeculeerd dat de niet verlenging van het contract van Raikkonen een rol zou gespeeld hebben bij de start en het resultaat van de Italiaanse GP. Daardoor zou Raikkonen Vettel bij de start niet meteen hebben willen laten passeren.

Iets dat uiteindelijk leidde tot een gecompromitteerde start voor Vettel die in de chicane breed moest gaan en daardoor in de bocht die daarop volgde Hamilton naast zich moest dulden, wat uiteindelijk in een aanrijding resulteerde.

Of het een rol heeft gespeeld zullen we misschien nooit weten maar de aankondiging van het rijdersduo van Ferrari kan ook verregaande gevolgen hebben voor de rest van de startgrid in 2019. Indien Charles Leclerc daadwerkelijk overstapt van Sauber naar Ferrari dan komt er bij het Zwitserse team een racezitje vrij en daarvoor is dan ook onze landgenoot Stoffel Vandoorne uiteraard kandidaat.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022