Vettel: “Ik wil geen teamorders bij Ferrari”

Sebastian Vettel wil niet dat Ferrari teamorders gaat gebruiken op Kimi Räikkönen, hoewel Mercedes wel duidelijk de kaart van Lewis Hamilton trekt, ten koste van Valtteri Bottas.


Tijdens de GP van Italië liet Mercedes Valtteri Bottas een langere stint afwerken om Kimi Räikkönen op te houden zodat Lewis Hamilton kon aansluiten. Hoewel de overwinning van Hamilton vooral te danken was aan het rubber van de Ferrari van Räikkönen, werd bij Mercedes duidelijk de kaart van Hamilton getrokken.

Bij het andere team dat in de strijd is om het kampioenschap, Ferrari, mogen de twee rijders vrij met elkaar strijden. Vettel en Räikkönen streden in de eerste ronde voor de leiding van de race, totdat Vettel contact maakte met Hamilton en spinde.

Vettel zegt nu dat ze bij Ferrari niet bespreken hoe de start moet verlopen. “Nee, ik denk dat we oud genoeg zijn, waardoor we zo’n dingen niet moeten bespreken. Ik weet wat mijn taak is en ik ben klaar om tegen iedereen te racen.”

“Ik waagde mijn kans in de eerste twee chicanes, maar dat werkte niet. Daarna was het ongelukkig hoe de zaken uitdraaiden.”

“Elk team is vrij te kiezen wat hun aanpak is. Bij ons is het duidelijk en rechtdoorzee”, gaat Vettel verder. Hij is blij dat hij ook met zijn teamgenoot de strijd aan kan gaan.

Bij Mercedes beweren ze dat er geen teamorders werden gebruikt. De situatie werkte voordelig voor beide rijders, aangezien Valtteri Bottas ook voorbij Max Verstappen kon om zo op het podium te eindigen.

“Ik denk niet dat mijn resultaat slechter was door langer buiten te blijven”, zegt Bottas. “Het verschil in punten tussen mij en Lewis is nu echter vrij groot. Als het enigszins logisch is, dan ben ik bereid om hem te helpen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022