Ferrari: “Het groot DRS-voordeel van Red Bull is kleiner geworden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Frederic Vasseur, de teambaas van Ferrari, is ervan overtuigd dat het enorm groot DRS-voordeel dat Red Bull vorig jaar had kleiner is geworden. Ferrari boekte vooruitgang maar heeft nog werk te doen om de kloof te dichten.

Vorig jaar had Red Bull tegenover de concurrentie een bijzonder groot voordeel op het vlak van DRS. Niet alleen tijdens inhaalmanoeuvres maar ook tijdens de kwalificatie had DRS een groot voordeel. Dat voordeel is weliswaar kleiner geworden maar nog steeds bestaande volgens Vasseur.

“Bij Red Bull hebben ze een mega groot effect wat DRS betreft, veel groter dan al de anderen,” aldus de Ferrari-teambaas. “We moeten zien te begrijpen hoe ze daarin slagen.

Vasseur meent echter dat ze bij Ferrari al een deel van de voorsprong die Red Bull vorig jaar op DRS-vlak had hebben weten de compenseren.

“Ik denk dat we een deel van die kloof gedicht hebben. Ze hadden vorig jaar duidelijk een groter voordeel op dat vlak. We hebben het deels gecompenseerd maar we moeten ons nog verder verbeteren.”

“Het verschil was waarschijnlijk groter vorig jaar maar we hadden verwacht om het verschil nog kleiner te maken. We hebben op dat vlak duidelijk nog ruimte voor verbetering maar ze doen iets anders en ze doen het zeker en vast beter, maar we pakket het vast.”