“Mercedes heeft nu al meer snelheidswinst geboekt dan de voorbije winter”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-rijder George Russell hebben de voorbije drie races gecombineerd met heel wat testwerk in de F1-simulator ervoor gezorgd dat ze bij Mercedes al meer snelheidswinst geboekt hebben dan de voorbije volledige winter.

Mercedes behaalde tijdens de eerste drie races van het nieuwe F1-seizoen nog maar één podiumplaats, niet de grote stap vooruit die men bij Mercedes had verwacht maar toch lijkt er beterschap te komen.

Te midden de dominantie van Red Bull lijkt Mercedes dankzij de resultaten en data van tijdens de eerste races, en heel wat testwerk in de F1-simulator, een grote stap vooruit te zetten. Volgens George Russell is er een grote stap vooruit gezet.

“We hebben de voorbije twee drie weken waarschijnlijk meer vooruitgang geboekt dan tijdens de voorbije winter doordat we ons binnen het foute aspect ontwikkeld hebben,” aldus Russell. “We gaan duidelijk de juiste richting uit.”

“We werken bijzonder hard momenteel en deze wijzigingen zijn het resultaat. Ik ga niet al te veel prijsgeven, we moeten er zeker van zijn dat ze werken zoals we verwachten.”