Ferrari: “Het is een misvatting dat onze bandenslijtage erger werd tijdens het seizoen”

Ferrari
Ferrari

Ferrari laat weten dat het een misvatting is dat de bandenslijtage van de F1-75 verergerd zou zijn naarmate het seizoen 2022 vorderde.  

De Scuderia begon sterk aan het seizoen en in de eerste races was de F1-75 de te kloppen auto. Ze gaven Red Bull niet enkel het nakijken op vlak van performance maar ook op het gebied van bandenslijtage had de Ferrari een streepje voor.

Bij Red Bull werd echter hard gewerkt om de RB18 een stuk lichter te maken en zeker tegen de zomer waren de rollen omgedraaid. Ferrari had moeite met de bandenslijtage, al wil performance engineer Jock Clear dat niet gezegd hebben, volgens hem gaat het om een misvatting.

“Ik denk dat we moeite hadden met het ultieme tempo. We hebben twee rijders die aan het begin van het jaar gewend waren aan twaalf a dertien races waarin ze de strijd aangingen met Red Bull,” aldus Clear in ‘Autosport.’

“Red Bull heeft een gat van twee tienden geslagen, waardoor wij niet in staat waren om de poleposities te pakken. We waren dus eigenlijk bezig aan een inhaalbeweging.”

“En dan probeer je natuurlijk te racen tegen een auto die eigenlijk sneller is dan jij, en dat uit zich alleen maar in bandenslijtage vrees ik. Dus we denken niet dat dat een groot probleem is voor ons.”

Volgens Clear stond Ferrari er gedurende het seizoen tijdens de racedagen zelfs beter voor dan Red Bull als het gaat over bandenslijtage.

“In de loop van het jaar, toen de auto’s gebalanceerd waren, was onze bandenslijtage iets beter dan die van Red Bulls,” zei hij.

“Maar nu, aan het einde van het seizoen, hebben we last van Charles die naar buiten gaat en gewoon probeert Red Bull bij te houden. En helaas is het een iets snellere auto.”

“Je vergt een beetje teveel van je banden, om te proberen het vol te houden. En natuurlijk is het heel moeilijk voor Charles om te zeggen: ‘Oké, ik kan hem niet bijhouden, ik laat hem gewoon gaan.’”

“Hij is een autocoureur. Dat gaat niet gebeuren. Dus je vergt wat teveel van het materiaal en daar betaal je voor in de lange stints.”