Formule 1 maakt zes sprintraces F1-seizoen 2023 bekend: Spa-Francorchamps is erbij!

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Enige tijd geleden berichtte F1journaal.be al dat Spa-Francorchamps geselecteerd was om volgend jaar een sprintrace te organiseren. Het was wachten tot de officiële bekendmaking van de locaties en die is vandaag gebeurd.

Na de test met drie sprintraces in 2021 werd het concept goed bevonden om ook in 2022 tijdens enkele raceweekends toe te passen. Het was de bedoeling om het aantal sprintraces uit te breiden naar zes stuks maar ook dit jaar waren er slechts drie sprintraces. Komend seizoen wordt dat aantal dan toch eindelijk uitgebreid naar zes stuks.

De eerste sprintrace van het seizoen krijgen we tijdens het raceweekend in Azerbeidzjan. Ook Oostenrijk is geselecteerd, net als het circuit van Spa-Francorchamps. Naar Spa-Francorchamps kijken veel rijders en fans uit, omdat het op papier een circuit zou zijn dat ook tijdens een sprintrace voor heel wat inhaalmanoeuvres en spektakel zou kunnen zorgen.

Ook Qatar, het Circuit of The Americas (USA) en tot slot ook het circuit van Interlagos werden geselecteerd. Op het circuit in Brazilië vond vorig jaar ook al een sprintrace plaats.