Ferrari identificeert ernstig probleem: “Onder die omstandigheden ontbreekt het ons plots aan snelheid”

Ferrari
Ferrari

Voor Ferrari was de GP van Canada een race om snel te vergeten. Ferrari presteerde te midden de regen en koudere omstandigheden een heel stuk minder goed en daaruit besluit Ferrari nu dat de SF-24 onder licht natte en koudere omstandigheden een probleem heeft en slechter presteert.

“Montreal was zwaar,” zei Clear afgelopen raceweekend in de paddock. “We gingen naar Canada maar hadden niet verwacht dat we er problemen zouden ondervinden en we waren ons in de haren aan het krabben toen we de rondetijden zagen.”

“We dachten dat we op vrijdag redelijk competitief waren. We leken ook redelijk competitief op de intermediates. Maar toen het opdroogde voor de kwalificatie hadden we echt geen performance.”

Volgens Jock Clear werd Ferrari in Canada met gelijkaardige problemen als in China geconfronteerd.

“De onderliggende performance was niet wat ze hoorde te zijn,” aldus Clear. “Je blikt terug naar China en je begint te denken, ja er lijkt een patroon te zijn.”

“We konden China niet volledig vatten, we begrepen het niet volledig. Maar je voegt er Canada een toe en je denkt: oké, wanneer het circuit vochtig is of een beetje vochtig en koud dan presteren we minder goed dan de anderen.”

“Uiteraard is dat relatief gezien slechter dan de anderen en dat zorgt voor het verschil. In onze simulaties kunnen we niet echt rekening houden met een vochtige baan. Je kan je alleen maar vergelijken met de anderen. In Canada geloof ik dat Charles met zo’n vijf honderdsten ofzo Q3 mis.”

“Wanneer je in Q3 geraakt en het circuit droogt een beetje meer op, of het is een beetje warmer, dan kan je je misschien plots op P4 kwalificeren en denk je ‘Oh, het is oké.”

“Maar het zijn die erg kleine verschillen die ervoor zorgen dat van zodra het koud is, dat we niet over de performance beschikken waarvan je normaal verwacht dat we ze hebben.”