Lando Norris: “We mogen Max Verstappen niet laten weglopen in het kampioenschap, we doen mee voor de titel”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Lando Norris hebben ‘kleine fouten’ de voorbije races ervoor gezorgd dat Max Verstappen toch races wist te winnen en in het kampioenschap verder kon uitlopen. Hij waarschuwt McLaren dat ze zich dat niet kunnen veroorloven, zeker voor de strijd om het kampioenschap.

Lando Norris is na zijn tweede plaats tijdens de GP van Spanje in het kampioenschap opgeklommen naar de tweede plaats. De achterstand van Norris op Max Verstappen is echter gegroeid naar 69 punten en volgens Lando Norris moeten ze dringend die achterstand verkleinen. Ze kunnen het zich niet veroorloven om Verstappen verder ‘weg te laten lopen’, zeker omdat Norris ervan overtuigd is dat ze meestrijden om de titel.

“Ik denk dat we meedoen, al vind ik dat we tijdens de race beter hadden moeten doen,” aldus Norris. “We hadden punten moeten inlopen op Max. In Canada was er de kans om hem te verslaan. Er waren twee races waarbij ik tweede werd en eens won. Om ons doel te bereiken moeten we ervoor zorgen dat Max niet meer wint.”

“Ook al ben ik nu opgeklommen naar de tweede plaats in het kampioenschap, dat doet er niet toe. Het maakt me niet uit of ik tweede of tiende ben.”

“Het draait meer rond het verschil met Max en hij loopt momenteel nog steeds verder uit. Dat is iets dat we ons niet kunnen veroorloven, we mogen hem met het huidige puntensysteem niet laten weglopen.”