Mercedes waarschuwt Red Bull en McLaren: “We komen eraan!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na een erg moeilijk seizoenbegin lijkt Mercedes langzaam aan naar voor op te schuiven. In Canada en Spanje stond telkens één van beide Mercedes-rijders op het podium en dat geeft het Mercedes F1 team moed.

“Het is geweldig om beide rijders tijdens de voorbije twee races op het podium te hebben zien staan. Dat is een signaal van de vooruitgang die we na al het harde werk in de fabriek geboekt hebben,” aldus Andrew Shovlin. “Maar we willen meer, we willen beter doen dan derde plaatsen. We werken hard en we hebben plannen en nieuwe onderdelen die op komst zijn, hopelijk plukken we daar de vruchten van.”

“Wat Oostenrijk betreft, het is een tricky circuit en een sprintrace. Door de sprintrace hebben we slechts één uur om onze wagen voor te bereiden en goed af te stellen.”

“Door de recente wijzigingen aan de wagen is het makkelijker om ermee te werken. De rijders zijn veel blijer met de afstellingen waarmee we aan het weekend beginnen en er moesten minder wijzigingen gedaan worden.”

“Hopelijk zorgt dat ervoor dat we ons in een goede positie bevinden voor het weekend. Je hebt twee kwalificaties, twee races, er is veel waarvoor we kunnen strijden.”

“Maar de rijders, het team, ze genieten allemaal van de wagen die we nu hebben. We strijden voor meer punten, we kijken er naar uit om in Oostenrijk te racen.”