Politie over e-mail ‘sabotage Lewis Hamilton’: “Er zijn geen strafbare feiten gepleegd”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na de GP van Canada werd er een e-mail verstuurd door iemand die beweerde een werknemer van Mercedes te zijn waarin te lezen stond dat Lewis Hamilton gesaboteerd werd.

Het F1-team van Mercedes heeft te horen gekregen van de politie dat er geen strafbare feiten gepleegd zijn in de anonieme mails waarin beweerd werd dat de auto van Lewis Hamilton gesaboteerd werd. Afgelopen weekend liet Toto Wolff weten dat alles op alles gezet werd in de zaak rond de bewuste mails.

De mail met als titel “Een potentieel doodvonnis voor Lewis Hamilton” was gericht naar F1-baas Stefano Domenicali, Mohammed Ben Sulayem, Toto Wolff en nog een aantal vooraanstaande figuren in de paddock. Hij werd verstuurd een dag na de GP van Canada waarin Lewis Hamilton door zijn teamgenoot George Russell werd ingehaald in de voorlaatste ronde.

Mercedes diende 48 uur later een klacht in bij de politie. Een woordvoerster van de Northamptonshire Police vertelde het persbureau PA het volgende: “Northamptonshire Police ontving op 12 juni een melding over een e-mail die was verspreid binnen het Mercedes AMG F1 Team.”

“Er werden geen strafbare feiten geconstateerd, maar er werd wel advies gegeven over verdere e-mails die het team zou kunnen ontvangen.”

Wolff is er van overtuigd dat de mail niet afkomstig is van een van zijn eigen werknemers, dat benadrukte hij afgelopen weekend nog eens.

“Voor deze complotdenkers heb ik nul respect, omdat ze geen hersenen hebben. We willen een auto die races en kampioenschappen wint en wie dat niet snapt, zou naar een andere sport moeten kijken.

“Het is goed om te zien dat Lewis een geweldig weekend heeft gehad, want het is een tijdje geleden dat hij aan de verliezende hand was en dat de strategie tegen hem werkte. Maar vandaag viel het in zijn voordeel uit, dus ik ben blij dat we dat podium voor hem hebben, want het is alweer een tijdje geleden.”