Ferrari introduceert in 2021 een compleet nieuwe motor: begin van terugkeer naar de top?

Ferrari is al geruime tijd een nieuwe F1-motor aan het testen voor volgend jaar. Kan de nieuwe motor er mee voor zorgen dat Ferrari kan terugkeren naar de top van de Formule 1?


In 2019 beschikte Ferrari plots over de sterkste motor van allemaal. Het zorgde voor achterdocht bij de concurrentie en tegen het einde van het F1-seizoen 2019 leken verschillende zogenaamde technische richtlijnen er voor te zorgen dat Ferrari op het vlak van topsnelheid moest inboeten.

2020 moest het jaar worden waarin Ferrari eindelijk om de wereldtitel zou kunnen strijden. De praktijk draaide echter helemaal anders uit. In plaats van een bijkomende stap vooruit werd een serieuze stap achteruit gezet.

Vooral de voorbije races is het schrijnend om te zien in welke situatie Ferrari zich bevindt en die situatie kan gezien het feit dat verbeteringen grotendeels ‘bevroren’ zijn maar moeilijk veranderd worden.

Ferrari richt haar hoop vooral op de ingrijpende reglementswijzigingen in 2022 maar in afwachting daarvan is er nog het overgangsjaar 2021. Ferrari werkt al volop aan 2021 en een compleet nieuwe motor moet Ferrari helpen om een stap vooruit te zetten.

“Onze volgende F1-bolide zal een evolutie van de huidige wagen zijn, dit omdat de regels veel beperkingen opleggen,” aldus Mattia Binotto tegenover het Italiaanse ‘Corriere della Sera’.

“Er zijn echter opportuniteiten. De motor zal volledig nieuw zijn, hij heeft al heel wat uren op de testbank gedraaid en we rekenen erop dat hij beter is.”

“Rond deze tijd wordt er in de World Motor Sport Council ook een stemming gehouden rond een belangrijke aerodynamische wijziging die vooral effect zal hebben op de achterkant van de wagen, iets dat we kunnen proberen benutten.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print