“Mugello heeft bewezen dat F1-piloten soms nog veel te leren hebben”

In zijn column voor ‘Unibet’ blikt Mika Hakkinen terug op de GP van Toscane die op het circuit van Mugello plaatsvond. Volgens de tweevoudig F1-kampioen heeft de chaos tijdens de race bewezen dat F1-piloten op een nieuw circuit nog veel te leren hebben.


De eerste F1-race op het circuit van Mugello werd gekenmerkt door twee rode vlaggen en verschillende crashes. Mugello was een compleet nieuw circuit voor de rijders en dat kregen we volgens Mika Hakkinen ook te zien.

“Als je kijkt naar de incidenten tijdens het begin van de Toscaanse GP dan heeft dit denk ik getoond dat rijders nog veel te leren hebben wanneer ze op een nieuw circuit aankomen,” aldus de tweevoudig F1-kampioen.

“Doordat het circuit zo snel en zo smal is, creëerde Mugello een unieke uitdaging. Er was slechts één echt goede plaats om in te halen en de rijders probeerden zich bij de start zo goed mogelijk te positioneren met drie tot vier wagens die tegelijkertijd aan het strijden waren voor hetzelfde stukje op de baan.”

Hakkinen blikte vervolgens terug op de crashes tijdens de race. Daarbij was er volgens hem een duidelijk verschil tussen de crash tijdens de openingsronde en de grote crash bij de herstart na de safety car-fase.

“Het eerste incident was een normaal race-incident met te veel wagens die bij elkaar zaten in de links-rechtse bochtencombinatie van bocht nummer 2 en nummer 3,” aldus de Fin.

“Het tweede incident, die een rode vlag tijdens de race veroorzaakte, was veel gevaarlijker. Verschillende wagens reden zeer dicht op elkaar en ze probeerden te raden wanneer Valtteri Bottas zou versnellen bij de herstart na de safety car.”

“Het zorgde ervoor dat de wagens tegen verschillende snelheden reden terwijl de rijders geen goed zicht hadden. De onboard-beelden tonen hoe moeilijk het voor de rijders was om elkaar te ontwijken.”

“Zo’n incidenten zien we normaal in de lagere raceklassen, niet in de Formule 1, maar opnieuw hebben de veiligheidsmaatregelen hun job uitstekend gedaan.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print