Ferrari introduceert pas na Miami belangrijke upgrades op haar F1-bolide

Ferrari
Ferrari

Tot dusver heeft Ferrari weinig tot geen belangrijke upgrades op haar F1-bolide geïntroduceerd maar daarin zal na de race in Miami verandering komen.

Vier races ver in het seizoen en met de eerste race op Europese bodem achter de rug blijft het wachten op een belangrijk pakket met upgrades voor de F1-bolide van Ferrari. De F1-75 wist desondanks wel een constante en competitieve performance neer te zetten.

Tijdens het raceweekend in Miami zal er gezien de karakteristieken van het circuit met een andere aerodynamisch pakket gereden worden maar op echt belangrijke upgrade blijft het wachten tot na de race in Miami.

“We zullen in Miami enkele nieuwe onderdelen op de wagen hebben omdat het een in vergelijking met de races tot dusver een hogesnelheidscircuit is,” aldus Ferrari-teambaas Mattia Binotto. “Op het vlak van downforce zullen we met iets anders rijden dan in Imola.”

“Hopelijk zal het downforceniveau dat we meenemen naar Miami ons voldoende vertrouwen geven en is het ook efficiënt. We weten echter dat we een goed pakket hebben voor een lage tot medium downforce dat tevens competitief is.”

Ondanks dat Ferrari tot dusver erg competitief is gebleken kampt het, dit in tegenstelling tot grote concurrent Red Bull, met veel meer porpoising. Daarin zou beterschap moeten komen na de introductie van een belangrijk pakket met updates.

“We werken nog steeds aan de porpoising dat bij ons duidelijk zichtbaar is,” aldus Binotto. “We hebben er duidelijk meer last van dan één van beide Red Bulls en op dat vlak is er potentieel dat we moeten zien te benutten.”

“Dat is het belangrijkste voor Miami, de belangrijke upgrades op de wagen komen kort daarna.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023