Stoffel Vandoorne wint Formule E-race in Monaco en grijpt de leiding in het kampioenschap

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft op redelijk eenvoudige wijze de Formule E-race in Monaco behaald. Dankzij de prestigieuze overwinning in het prinsdom, zijn derde overwinning in de Formule E, komt Vandoorne ook aan de leiding in het kampioenschap.

Vandoorne startte de race van op de vierde plaats en kwam dankzij een goede strategie halverwege de race aan de leiding. Die leidersplaats behield Vandoorne met sprekend gemaak en zo behaalde hij zijn derde overwinning ooit in de Formule E, zijn eerste dit seizoen.

Daarmee slaagt Stoffel Vandoorne er dit seizoen eindelijk in om te zegevieren. Onze landgenoot is bezig aan een sterk seizoen maar slaagde er nog niet in om op de bovenste trede van het Formule E-podium te mogen stappen.

“Als er één wedstrijd is die je wil winnen dan is het deze wel,” zei Vandoorne nadat hij met een brede glimlach uit zijn Formule E-bolide was gestapt.

Vandoorne komt door zijn overwinning aan de leiding in het Formule E-kampioenschap waarin hij nu respectievelijk zes en negen punten voorsprong heeft op Jean-Eric Vergne en Mitch Evans.

Opvallende geruchten zijn er ook aan het einde van dit seizoen houdt Mercedes immers de Formule E voor bekeken maar naar verluidt zou McLaren het Formule E-team van Mercedes willen overnemen, inderdaad, de voormalige werkgever van Stoffel Vandoorne in de Formule 1.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print