Ferrari is gewaarschuwd: “Het wordt een clash tussen Lewis Hamilton en Charles Leclerc”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Voormalig F1-piloot Juan Pablo Montoya waarschuwt Ferrari voor het nieuw rijdersduo waarover het vanaf volgend jaar beschikt. Volgens Montoya zal Ferrari in 2025 geconfronteerd worden met een persoonlijkheidsclash tussen Lewis Hamilton en Charles Leclerc.

Al voor aanvang van het nieuw F1-seizoen zorgde Ferrari voor opschudding in de F1-paddock door aan te kondigen dat Lewis Hamilton eind dit seizoen Mercedes zal verlaten om voor de Scuderia te gaan racen. Carlos Sainz moet plaatsmaken voor Hamilton waardoor we volgend jaar Charles Leclerc en Lewis Hamilton als rijdersduo bij Ferrari krijgen.

Volgens Juan Pablo Montoya, die in de Formule 1 zelf ooit stevig zijn mannetje stond, zullen er bij Ferrari ongetwijfeld spanningen ontstaan tussen Leclerc en Hamilton.

“Het zal interessant zijn om te zien hoe vlot het zal gaan met Charles en Lewis in de wagens bij Ferrari,” vertelt Montoya in gesprek met ‘RacingNews365’. “Er zal een persoonlijkheidsclash zijn. Het zal leuk zijn om naar te kijken.”

Montoya gaf ook zijn mening over de toekomst van Carlos Sainz. De Spanjaard wordt de voorbije dagen steeds nadrukkelijker in verband gebracht met Audi. Volgens de Colombiaan kan Sainz echter beter Sergio Perez bij Red Bull vervangen en opnieuw de teamgenoot van Max Verstappen worden, net zoals ze al eens teamgenoten waren bij Toro Rosso, of zelfs de nummer 1 worden mocht Verstappen er vertrekken.

“Ik denk dat Carlos de beste keuze is voor Red Bull, zeker wanneer er geruchten zijn dat Max eventueel het team zou verlaten,” aldus Montoya. “Wanneer ze weten dat Max eventueel vertrek dan hebben ze een toprijder nodig als backup. Je mag Checo en Max niet zien vertrekken want dan heb je niets.”

“Maar Sainz doet moeilijk zijn ding, hij doet wat noodzakelijk is. Zijn er betere rijders? Waarschijnlijk. Maar ik denk dat Carlos in de juiste situatie zeer goed kan zijn.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print