“Ferrari is niet snel genoeg”

Dat zijn de woorden van niemand minder dan Fernando Alonso die meteen ter zake komt.
Opnieuw de vijfde startplaats voor Fernando Alonso, net als in Australië. Het verschil met Vettel bedroeg tijdens Q3 bijna een volle seconde.

Tekenend was ook het feit dat de wagens van Red Bull en McLaren tijdens Q3 twee runs deden terwijl de andere piloten zich beperkten tot één run. Dit onder het motto: we maken toch geen aanspraak op een plaats op de eerste twee startrijen, laat ons dan maar banden sparen.

“De banden zijn voor iedereen dezelfde, dus ik denk niet dat ze het probleem vormen. De wagen is gewoonweg niet snel genoeg,” besluit Alonso.

Deze keer probeert de Spanjaard zich dus niet te verstoppen achter het probleem dat Ferrari de banden tijdens een snelle ronde niet optimaal kan laten werken, terwijl dit tijdens de race veel beter lukt.

Volgens Alonso moet Ferrari haar wagen dringend een flink stuk sneller maken indien het wil meestrijden voor de overwinning.

“Vandaag de dag maakt de aerodynamica negentig procent uit van de prestaties van een wagen. Ik denk dan ook dat we dat deel beter moeten analyseren en verbeteren. Nogmaals, iedere verbetering aan de wagen is voor negentig procent aan de aerodynamica te danken. Dat is dan ook een gebied waarop de anderen beter presteren dan ons.”

“Jammer genoeg waren we niet snel genoeg in Australië en niet snel genoeg om hier voor de pole te kunnen meedoen. China is al binnen vijf dagen na de GP van Maleisië dus ik verwacht ook daar een erg moeilijke race. Dit is nu eenmaal de situatie waarin we ons momenteel bevinden en we moeten proberen om zoveel mogelijk punten te behalen.”

Alonso had echter een slechter resultaat dan de vijfde plaats verwacht. Het geeft de Spanjaard alvast de nodige moed en hij verwacht morgen een podiumplaats.

“We hadden meer problemen en een slechtere kwalificatie verwacht. We zijn nu vijfde en starten de race van op de propere kant van de baan. De race ligt nog voor ons en ik verwacht een podiumplaats.”

Het slechte resultaat doet ook geen afbreuk aan de titelambities die de Spanjaard heeft. Volgens Alonso duurt het kampioenschap nog erg lang en zal de strijd net als vorig jaar tot de laatste race duren.

“Ik ben optimistisch wat betreft mijn titelkansen. Het is een lang kampioenschap met veel races en alles is nog mogelijk.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
image

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print