Verstelbare achtervleugel verknoeit kwalificatie Schumacher

Michael Schumacher strandde in Q2 van de kwalificatie en dat was niet geheel aan de Duister zelf te danken.
Lange tijd zag het dit weekend er naar uit dat Schumacher tijdens de kwalificatie een behoorlijk resultaat zou kunnen neerzetten. De rondetijden tijdens de oefensessies waren hoopgevend maar tijdens de kwalificatie liep het opnieuw mis.

In Australië geraakte Michael Schumacher niet verder dan Q2 en ook in Maleisië was dit opnieuw het geval. Nico Rosberg kon wel tot in Q3 geraken, al kreeg die in tegenstelling tot Schumacher niet af te rekenen met een probleem met zijn verstelbare achtervleugel.

Tijdens de race zou dit al een serieus handicap zijn maar vooral tijdens de kwalificatie is dit een ramp. Tijdens de kwalificatie is er immers geen beperking op het gebruik van DRS. Een rijder mag gedurende gans zijn ronde het systeem gebruiken, terwijl dit tijdens de race enkel op een recht stuk en onder bepaalde omstandigheden mag.

“Het is erg duidelijk dat er iets is mis gelopen. Bij mijn laatste poging in Q2 ging het beweegbaar element omhoog maar ging het vervolgens niet meer naar omlaag,” probeert Schumacher te verduidelijken wat er mis is gegaan.

“Het element kwam niet meer naar omlaag en dat zorgt natuurlijk voor een erg onstabiele wagen.”

Voor teamgenoot Nico Rosberg verliep de kwalificatie wel iets beter maar hij moest uiteindelijk tevreden zijn met een achtste plaats.

“Ik hou echt van dit circuit, het past goed bij mij. Het is enkel jammer dat we dit resultaat er maar hebben weten uit te halen.”

“Tijdens Q2 was ik zesde op zo’n zeven à acht tienden van de kop. Dat was overduidelijk een stap voorwaarts tegenover Melbourne,” besluit Rosberg.

Maar het uiteindelijke resultaat in Q3 is niet echt een verbetering tegenover Melbourne. Rosberg strandde immers op bijna twee seconden van de besttijd van Vettel. Wat de oorzaak daarvan is weet ook Rosberg zelf niet.

“Ik weet niet wat het probleem tijdens het laatste deel van de kwalificatie was. Ik had niet het nodige vertrouwen in de wagen en ook het gripniveau achteraan was niet goed. We hebben reeds meermaals problemen ondervonden met onze achtervleugel, ook dit weekend. Misschien was het opnieuw dat, ik weet het niet.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
image

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print