Mercedes snelste motor op de grid

Mercedes is na de kwalificaties met voorsprong de snelste motor op de startgrid, maar kan dit helaas niet omzetten in een snelle ronde.
De topsnelheden gemeten aan de speedtrap op het einde van het laatste rechte stuk, geven een duidelijke winnaar als het op topsnelheden aankomt. De eerste vijf plaatsen zijn allemaal bezet door wagens met een Mercedes motor onder de kap.

Mercedes levert buiten aan het eigen team, ook nog motoren aan McLaren en aan Force India. Het zijn deze laatste die de hoogste topsnelheid in de kwalificatie op hun naam mogen schrijven. Adrian Sutil werd geflitst aan een snelheid van 311.4 km/u.

Vreemd is wel dat Lewis Hamilton hierbij wat uit de toon valt. Alle Mercedes motoren komen mooi achter elkaar, behalve Lewis die met 303.3 km/u op de 14e plaats komt. Nochtans rijden beide McLaren rijders sinds gisteren met een nieuwe motor.

Het verschil met Vettel is 1.5 km/u en niet de moeite om zich zorgen over te maken, maar het zou met dat kleine verschil de pole kunnen opgeleverd hebben als Lewis zijn snelheid in de buurt van die van Button zou gezeten hebben. Button klokte een snelheid van 306.8 km/u.

Het zit blijkbaar in de details!

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print