Ferrari is twee seconden trager dan vorig jaar

Na de eerste F1-test in Barcelona wordt er druk vergeleken tussen de rijders, teams en motorleveranciers. Een andere vergelijking die wordt gemaakt is die met vorig jaar …


En wanneer we de testtijden van de eerste F1-test dit jaar vergelijken met vorig jaar dan is het opmerkelijk dat maar liefst zeven van de tien teams trager zijn dan vorig jaar. Die conclusie is vooral opmerkelijk te noemen omdat het F1-reglement quasi hetzelfde.

De F1-teams ontwikkelden hun wagens doorheen het seizoen dus zelfs de oude F1-bolides waren eind vorig jaar veel sneller dan aan het begin van het seizoen. Enkel Mercedes, Racing point en Alfa Romeo Racing waren tijdens de eerste F1-test sneller dan vorig jaar na de eerste F1-test. Belangrijke kanttekening is dat er vorig jaar tijdens de eerste F1-test een dag meer werd getest.

Van de zeven teams die trager zijn dan vorig jaar na de eerste F1-test is Ferrari met haar SF1000 maar liefst bijna twee seconden trager dan vorig jaar. Ook bijvoorbeeld Red Bull en McLaren zijn echter opmerkelijk trager.

Van Red Bull wordt nochtans verwacht dat ze komend seizoen een serieuze stap vooruit zullen zetten, terwijl McLaren dan weer naar eigen zeggen haar beste F1-test in jaren kende.

Het mag duidelijk zijn, heel wat teams zijn met hun F1-bolides nog niet voluit gegaan. We mogen ons dan ook tijdens de tweede F1-test in Barcelona aan meer vuurwerk en snellere rondetijden verwachten.

Verschil 2020 vs. 2019 na eerste F1-test:
Mercedes: – 0.492
Racing Point: – 0.218
Alfa Romeo: – 0.148
Williams: + 0.038
Renault: + 0.259
Red Bull: + 0.425
Alpha Tauri: + 0.545
McLaren: + 0.929
Haas: + 1.304
Ferrari: + 1.933
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print