Ook Mercedes kende ernstige motorproblemen tijdens F1-test in Barcelona

Tijdens de driedaagse F1-test in Barcelona leek het Mercedes F1 team een bijna perfecte en probleemloze test af te werken maar nu blijkt dat Mercedes wel degelijk een ernstig motorprobleem kende.


Mercedes ging vooral door haar veelbesproken DAS-stuursysteem met veel aandacht lopen maar daarnaast zetten de renstal op zowel de eerste als de laatste testdag de snelste tijd neer. Verspreid over de drie dagen hadden Valtteri Bottas en Lewis Hamilton zelfs een mooie voorsprong op de rest.

Tijdens de tweede testdag kende Valtteri Bottas een elektrisch probleem op de Mercedes-krachtbron in zijn wagen. Er werd uit voorzorg een motorwissel op de Mercedes W11 uitgevoerd maar het probleem werd door Mercedes genuanceerd.

Volgens ‘Motorsport.com’ zouden de problemen met de Mercedes-krachtbron echter veel groter geweest zijn dan dat Mercedes liet weten. De Mercedes-krachtbron zou ernstig beschadigd geraakt zijn en zo ziet het er dus naar uit dat niet alleen Ferrari met ernstige motorproblemen kampte maar dus ook Mercedes.

De grote commotie rondom het DAS-stuursysteem zou de problemen met de Mercedes-krachtbron uit de spotlights gehouden hebben. Of hoe ook de regerende wereldkampioen ondanks haar bijna onfeilbaar imago in de aanloop naar het nieuwe F1-seizoen dus ook met problemen kampt.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen