“Ferrari komt in 2023 met een ‘bom’ van een F1-motor”

Ferrari
Ferrari

Volgens Haas F1-teambaas Guenther Steiner zal Ferrari volgend jaar met een bijzonder sterke en competitieve nieuwe F1-motor komen en dat ondanks de zogenaamde ‘motorbevriezing’.

Ferrari ontwikkelde voor het voorbije F1-seizoen een volledig nieuwe F1-motor die op het vlak van performance een belangrijke stap vooruit bleek te zijn. De motor was in vergelijking met 2021 dan wel een grote stap vooruit op het vlak van performance, er traden ook technische problemen op waardoor Ferrari uiteindelijk ook moest toegeven dat het de motor enigszins moest ’terugschroeven’ om de betrouwbaarheid te garanderen.

Ondanks de motorbevriezing lijkt er toch nog ruimte om progressie te boeken want volgens Haas-teambaas Guenther Steiner heeft Ferrari hem verzekerd dat ze in 2023 op motorisch vlak een grote stap vooruit zullen zetten.

“Op donderdag sprak ik met Mattia Binotto en hij vertelde mij dat de motor voor volgend jaar een ‘bom’ zal zijn,” vertelde Steiner afgelopen zondag toen hij in Faenza de uitreiking van de Trofeo Lorenzo Bandini bijwoonde. Haas-rijder Kevin Magnussen mocht die trofee in ontvangst nemen.

“In Emilia-Romagna is er veel steun voor Ferrari. Wanneer de motor competitief is, dan is dat ook voor ons positief.”