Max Verstappen zegt niet nee tegen een avontuur met fernando Alonso in Le Mans

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft nog een langdurig contract met Red Bull in de Formule 1 maar de wereldkampioen laat horen dat hij in de toekomst wel een avontuur in de endurance-racerij ziet zitten.

Red Bull en Max Verstappen hebben in het begin van dit jaar een verbintenis aangegaan tot 2028. Dan zal hij eenendertig jaar zijn en de wereldkampioen liet zich in Abu Dhabi ontvallen dat de kans bestaat dat de zware seizoenen in de Formule 1 met steeds meer races beginnen door te wegen. 

“We zijn allemaal racers en we houden van het racen,” aldus Verstappen. “Natuurlijk is het leuk om een seizoen te hebben zoals ik er vorig jaar één had maar het is ook leuk om er één te hebben zoals ik afgelopen jaar had.”

“Het zou erg zwaar zijn moest je elk jaar een seizoen hebben zoals ik vorig jaar had.”

“Formule 1 is erg fijn en momenteel ben ik erg succesvol maar ik zou ook nog wel eens andere dingen willen proberen.”

“Ik weet dat mijn contract loopt tot 2028, dan zal ik eenendertig zijn. Waarschijnlijk zal ik een aantal jaren daarna nog competitief zijn.”

“Maar in die jaren wil ik andere dingen ervaren en een beetje meer plezier maken met wat minder druk en een minder strak schema.”

Verstappen zal niet doorgaan tot zijn veertigste, zoals Fernando Alonso, maar een avontuur met de Spanjaard in Le Mans ziet hij wel zitten. Alonso liet een tijdje geleden weten dat hij graag met Verstappen zou deelnemen aan de legendarische race in een competitief team en daar staat de jonge Nederlander niet weigerachtig tegenover.

“Als Fernando gaat wil hij meedoen voor de overwinning in een competitieve auto en ik ben net hetzelfde,” aldus Verstappen.

“Daarom wil ik ook niet overhaast te werk gaan, gewoon omdat er nu zoveel dingen veranderen in de endurance-racerij.”

“Volgens mij is het beter om af te wachten en te kijken wat er nu precies gebeurt en hoe het zal evolueren in de toekomst en daarna een keuze maken.”