Ferrari komt met opmerkelijke verklaring voor diskwalificatie Charles Leclerc

Ferrari
Ferrari

Na afloop van de GP van de USA werden Charles Leclerc en Lewis Hamilton gediskwalificeerd omdat de houten plank onderaan de wagen te fel was afgesleten en te dun was geworden. Bij Ferrari kwamen ze met een bijzonder verklaring voor de diskwalificatie van Charles Leclerc.

“Onze wagen bevond zich enkele tienden van een millimeter onder de minimum dikte maar het was voldoende om onze wagen illegaal te verklaren,” aldus Diego Ioverno, sportief directeur bij Ferrari. “Het springweekend is zeer bijzonder. Je hebt erg weinig tijd om de wagen voor te bereiden, eigenlijk slechts één sessie en vervolgens ga je in parc fermé-omstandigheden.”

“We wisten dat het tricky zou worden (met de rijhoogte) en dat is ook de reden waarom we de rijhoogte tijdens de oefensessie verhoogden en vanuit dat standpunt dachten we dat het oké zou zijn.”

“Uiteindelijk bleek dat we net niet in orde waren en dat kwam omdat de windrichting veranderd was en de windkracht was ook meer intens dan voorspeld. Dit zorgde ervoor dat onze wagen aan het einde van de race illegaal werd verklaard.”

“Achteraf bekeken, wanneer je het opnieuw zou kunnen doen, dan zouden we de rijhoogte nog wat verhoogd hebben maar we zouden dan wat performance verloren hebben. We willen echter steeds onze performance proberen optimaliseren.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023