Jenson Button haalt uit naar Lance Stroll: “Formule 1 is een sport voor volwassenen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Jenson Button haalt uit naar Lance Stroll na diens povere prestaties van het voorbije seizoen en windt er geen doekjes: “Formule 1 is een sport voor volwassenen”, stelt hij.

In zijn eerste seizoen als teamgenoot van Fernando Alonso wordt Lance Stroll niet meer of niet minder van het kastje naar de muur gereden door de Spaanse veteraan. De cijfers liegen er ook niet om Alonso verzamelde al 183 punten voor het wereldkampioenschap terwijl Stroll slechts 53 stuks sprokkelde in 2023. 

Zijn vader en teameigenaar Lawrence Stroll wijt dat verschil, net als teambaas Mike Krack, aan tegenslag en gebrek aan een beetje geluk op de juiste momenten. Er was wel het fietsongeval net voor de start van het seizoen en misschien zat het hem soms niet altijd mee, maar zijn gedrag tijdens een persmoment in Qatar wordt hem door velen niet in dank afgenomen.

Jenson Button wilde Lance Stroll bij ‘Sky F1’ niet helemaal afbranden maar hij was wel kritisch voor de Canadees. 

“Er zijn drie dingen: Eén, misschien zijn de prestaties niet helemaal goed. Twee, pech. Maar voor mij is het derde punt het belangrijkste, de capriolen buiten de baan, daar heb ik een beetje moeite mee.”

“Als rijder raak je gestrest in bepaalde situaties,” benadrukte Button tijdens het raceweekend in Austin. “Maar dat moet je onder controle houden, je moet meer respect hebben voor een team, voor de mensen met wie je werkt. Ik denk dat hij dat een beetje is kwijtgeraakt in de laatste race. Hopelijk beseft hij dat en heeft hij het rechtgezet.”

Mike Krack, teambaas van Aston Martin, stelt dat Lance Stroll het slachtoffer geworden is van internettrollen op de sociale media en hij roept op tot meer respect voor de rijders. Daar is Jenson Button het niet mee eens.

“Mike Krack zei ook dat coureurs meer respect nodig hebben. Ik begrijp in zekere zin de stress die ze hebben en de camera’s die altijd op een coureur gericht zijn, maar ik denk dat er meer respect nodig is voor de andere mensen met wie je samenwerkt in het team. Hopelijk heeft hij zich dat gerealiseerd.

“Ik weet dat het moeilijk is, er ligt zoveel druk op je. Soms kan de manier waarop je je gedraagt je vergeven worden, maar andere keren is het niet goed. Dit is een sport voor volwassenen en we kunnen het ons niet veroorloven om ons op die manier te gedragen. Maar ik weet zeker dat hij dat begrijpt en dat hij het nu inziet en dat we verder kunnen,” verklaarde Button.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023