Aston Martin: “We wisten dat het een risico was om hier een update te introduceren”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens Aston Martin-teambaas Mike Krack beseften ze dat ze een risico namen door tijdens een raceweekend met sprintrace een belangrijke update te introduceren.

Tijdens de enige oefensessie liep het mis bij Aston Martin want Lance Stroll kon door een probleem met de remmen slechts enkele ronden rijden. Daardoor kon Aston Martin niet veel data verzamelen maar tegen alle verwachtingen in slaagde Aston Martin er ondanks een slechte grindpositie toch in om op zondag in de punten te finishen.

“Je moet je bewust zijn van het risico,” antwoordde Mike Krack toen hem werd gevraagd naar de ‘mislukte’ update die Aston Martin tijdens het raceweekend in Austin introduceerde. “We verloren de vrijdag door de voorbereiding, we waren niet goed genoeg voorbereid, de remmen raakten oververhit en we verloren de enige oefensessie.”

“Wanneer je slechts één uur hebt wanneer je hier aankomt en je zegt dat je 100 procent moet zijn in deze ene sessie. Wanneer je het kleinste probleem hebt, dan beschikt je niet over de data die je nodig hebt.”

“En we hadden een probleem, we beschikten niet over de nodige data. Ik denk dat het te doen is wanneer je geen probleem hebt en een update introduceert. Ander teams doen dat. Het is te doen maar het risico is groter.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023