Ferrari komt met uitleg voor ‘bandengok’ Charles Leclerc: “De regen kwam niet”

Ferrari
Ferrari

Na afloop van de kwalificatie was er teleurstelling bij Charles Leclerc die aan het begin van Q3 op intermediates het circuit werd opgestuurd. Volgens Ferrari was er echter een goede reden waarom ze Leclerc op intermediates deden rijden.

Het was een wat vreemd zicht toen Charles Leclerc als enige rijder in de pitlane op intermediates aan het wachten was om het circuit op te rijden. Uiteindelijk bleek het de foute bandenkeuze te zijn.

“We hadden regen verwacht die er uiteindelijk niet kwam,” vertelde Leclerc na afloop. “Ik zal met het team praten en we zullen proberen te begrijpen wat we in dergelijke omstandigheden beter kunnen doen.”

“Ik ben enorm ontgoocheld, de snelheid was er immers. Nu moeten we zien dat we tijdens de rest van het weekend alles goed doen.”

De beslissing van Ferrari om Leclerc met intermediates de baan op te sturen lijkt misschien vreemd maar volgens sportief directeur Laurent Mekies was die niet zo vreemd als dat het lijkt.

“Het is een beetje frustrerend want we kregen beide wagens in Q3 maar werden geconfronteerd met een moeilijke keuze,” aldus Mekies.

“Enerzijds was het circuit nog steeds droog en heb je de ‘gouden regel’ dat ze dan voor slicks moet gaan omdat het droog is. Anderzijds hadden we regen verwacht die zou gaan beginnen vallen. Daarom besloten we om onze strategie over beide wagens te splitten.”