Gemengde gevoelens bij George Russell na knullige rode vlag: “P3 is toch nog goed”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-rijder George Russell kwalificeerde zich als derde voor de sprintrace. Op zich was Russell daar redelijk tevreden mee maar na zijn spin en het veroorzaken van de rode vlag zat hij toch met gemengde gevoelens.

“Gemengde gevoelens tijdens deze sessie,” vertelde Russell na afloop. “P3 is een goede startpositie voor morgen.”

“Ongelooflijke felicitaties voor Kevin en Haas voor het behalen van de pole. Onverwachte resultaten zoals deze zijn exact wat deze sport zo speciaal maakt!”

“Het was een redelijk unieke ervaring in Q3. We waren één van de laatste wagens op de baan en naarmate het rondje verder ging begon het steeds harder en harder te regenen. In de laatste bocht lag het veel natter dan de ronde ervoor.”

Vervolgens begin Russell aan zijn volgend rondje maar daarin liep het mis. Russell ging breed en spinde. Vervolgens probeerde hij terug de baan op te geraken maar in plaats van de asfaltstrook naast de grindbak te gebruiken kwam hij vast te zitten in de grindbak.

“Tijdens mijn volgende ronde verloor ik de wagen in bocht 4 en mijn hoofdsteun brak zelfs omdat ik zo hard door elkaar werd geschud,” aldus Russell.

“Ik probeerde vervolgens een 360-graden te doen maar mijn achterste banden kwamen vast te zitten in de grindbak. Dat was niet mijn beste beslissing. Er zullen heen wat kiezelstenen in de wagen zitten die verwijderd moeten worden. Maar hopelijk is alles oké met de wagen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023