Ferrari krijgt geen extra bestraffing

Ferrari heeft geen bestraffing gekregen op het World Motorsport Council. Eerder kreeg de Italiaanse renstal al 100 000 Amerikaanse dollar boete voor het uitdelen van teamorders tijdens de GP van Duitsland.
Voor wie het nog niet weet: sinds de grote prijs van Oostenrijk 2002 zijn teamorders verboden. Toen moest Rubens Barrichello Michael Schumacher voorbij laten gaan, ook al had hij een grote voorsprong in het kampioenschap.

De exacte regel luidt: “Teamorders die de uitslag van een race kunnen beïnvloeden zijn verboden.” Het is maar de vraag of “Fernando is sneller dan jou. Kan je bevestigen dat je de boodschap begrepen hebt?” zo’n teamorder is. In ieder geval wordt de uitslag van de grote prijs van Duitsland niet veranderd.

$100.000 is de hoogste boete die stewards kunnen uitdelen, maar is nog altijd maar een peulschil in de formule 1. Ter vergelijking: Fernando Alonso verdient op een dag ongeveer dat bedrag. Een andere vergelijking: McLaren kreeg voor de spionage-affaire uit 2007 100 miljoen dollar boete en werd geschrapt uit het constructeurskampioenschap.

Het is dus een grote aanwijzing dat men volgend jaar misschien teamorders terug gaat toelaten want iedereen weet dat het gebeurt. Alleen kwam deze actie vroeg in het seizoen. Als dit op een drietal races van het einde gebeurt weet iedereen dat hij zijn beter geplaatste teamgenoot moet laten passeren. Daar zijn dan geen radioboodschappen voor nodig.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print