Ferrari maakt de factuur van crashes dit F1-seizoen: “Meer dan 2,5 miljoen euro!”

Ferrari
Ferrari

Eerder presenteerde Red Bull ons al het prijskaartje van de bijzonder harde crash van Max Verstappen tijdens de Britse GP en nu maakt ook Ferrari de balans op van de verschillende crashes tijdens de eerste seizoenshelft.

Ferrari was één van de slachtoffers van de aanrijdingen tijdens de GP van Hongarije maar ook tijdens de rest van de eerste seizoenshelft raakte Ferrari betrokken bij incidenten en crashes.

Vooral gezien het budgetplafond dat vanaf dit seizoen van toepassing is hebben schade aan de wagens en crashes ernstige gevolgen voor zowel dit alsook het volgende seizoen. Iedere euro die uitgegeven wordt aan het herstellen van de wagen kan immers niet aan de ontwikkeling van de huidige wagen of de wagen van volgend jaar gespendeerd worden.

Ook bij Ferrari loopt de factuur van de verschillende crashes ondertussen redelijk hoog op.

“Als je kijkt naar de schade die we hebben gekend sinds de eerste race in Bahrein tot de race in Hongarije en we tellen de kosten daarvoor op dan zitten we op meer dan 2,5 miljoen euro,” aldus Binotto.

“Het bewijst hoe belangrijk ze zijn en we zijn nog maar een half seizoen ver. Er zijn verschillende soorten schade. Soms zijn we ook zelf verantwoordelijk voor de schade.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print