Mattia Binotto: “Mick Schumacher kan best bij het Haas F1 team blijven”

Haas F1 team
Haas F1 team

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto is Mick Schumacher bezig aan een goed eerste seizoen in de Formule 1. De Duitser leert bij het Haas F1 team veel bij en volgens Binotto kan Schumacher best ook volgend jaar bij Haas rijden.

“Mick zijn eerste seizoen is een leerjaar, zonder druk, en we zijn in gesprek met Haas om hem daar opnieuw te bevestigen,” vertelde Binotto tegenover het Italiaanse Gazzetta dello Sport.

De ‘anonieme’ omgeving van het Haas F1 team zonder al te veel druk zorgt ervoor dat er geen immense druk op de schouders van Mick Schumacher ligt en dat hij zich kan focussen op het verder leren van de kneepjes van het vak.

De voorbije weken waren er heel wat speculaties dat Mick Schumacher mogelijk van het Haas F1 team naar Alfa Romeo zou gaan maar het ziet er naar uit dat Giovinazzi waarschijnlijk langer bij Alfa Romeo zal racen.

Giovinazzi en Schumacher maken allebei deel uit van de Ferrari Driver Academy en Ferrari-teambaas Mattia Binotto is dan ook actief betrokken bij de besprekingen rond de toekomst van beide rijders.

“Antonio blijft onze reserverijder, hij is onze eerste keus om in te vallen wanneer iemand onverwacht wegvalt,” aldus Binotto. “Hij groeit jaar na jaar en ik hoop dat hij bij Alfa kan blijven, hij verdient het.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print