“Ferrari moet beter worden of het riskeert Alonso te verliezen”

Verliest Alonso zijn geduld bij Ferrari? Het is een vraag die we ons volgens David Coulthard zeker moeten stellen.
image
Sinds 2010 rijdt de Spanjaard voor Ferrari en een aantal keer kwam hij zeer dicht bij de titel, maar tot op vandaag wacht Alonso nog steeds sinds zijn titel uit 2006 op zijn derde wereldtitel. En dat begint te knagen bij de Spanjaard.

Ferrari startte het seizoen voor het eerst sinds lang met een competitieve wagen, toch kon het daar maar gedeeltelijk van profiteren. Alonso zijn laatste overwinning dateert van zijn thuisrace in Barcelona en sindsdien is de kloof met wk-leider Alonso alleen maar gegroeid. Alonso kende dan nog het geluk dat Vettel in Silverstone moest opgeven, want anders was de puntenkloof nog groter dan 34 punten geweest.

Enkele races terug liet Alonso weten dat hij in zijn titelambities blijft geloven, zelfs wanneer de kloof tegen de zomer zo’n 75 punten zou bedragen zou hij tot het laatste moment blijven strijden. En zo kennen we Alonso ook, dat hebben we de voorbije seizoenen ook meermaals gezien. Een strijder tot de laatste meter en in zijn kansen blijven geloven wanneer anderen er niet meer in geloven.

Maar volgens David Coulthard moet Ferrari dringend beter gaan presteren om de titelambities van Alonso levendig te houden.

“Men heeft de indruk dat Ferrari vorig jaar meer in haar titelkansen geloofde dan nu, ook al bevonden ze zich toen in een slechtere positie,” aldus David Coulthard in zijn column voor de BBC.

En wat Coulthard zegt klopt misschien ook wel. Ferrari beschikte vorig seizoen over een minder competitieve wagen maar hij stond na negen races wel aan de leiding in het kampioenschap en dat met een mooie voorsprong. Coulthard vreest ook dat Alonso zijn geduld bij Ferrari aan het verliezen is en dat zouden we merken aan de Spanjaard zijn commentaar.

“Alonso is normaal steeds erg positief over zijn kansen, maar zijn commentaar sprak deze keer boekdelen,” aldus Coulthard. Alonso liet immers droogweg verstaan dat ze iets moesten ondernemen bij Ferrari en dat het onmiddellijk moest gebeuren. “Dat is zoals met de vuist op tafel kloppen.”

“Het is lang geleden dat Alonso nog eens een titel behaalde en dat ligt niet aan zijn prestaties want die zijn bijna constant van het niveau van een wereldkampioen. Hij presteert constant enorm goed.”

“Indien deze situatie nog veel langer aanhoudt, dan moeten we ons de vraag stellen hoe lang Ferrari de Spanjaard nog bij zich weet te houden. Hij is 32 jaar en heeft nog ongeveer zo’n vijf jaar voor de boeg. Maar indien Ferrari het niet vlug voor elkaar krijgt dan gaat hij over zijn toekomst beginnen nadenken,” besluit Coulthard.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print