Financiële problemen Sauber niet van de poes

De financiële problemen waarmee het team van Peter Sauber kampt zijn niet min.
image
Volgens Handelszeitung hebben tal van leveranciers claims ingediend bij het Zwitserse handelsregister voor een totaal van om en bij het miljoen euro. Onder meer Ferrari zou één van die onbetaalde leveranciers zijn. Maar de problemen gaan een stuk verder dan gewoon leveranciers die nog niet betaald werden. Tages-Anzeiger, een andere Zwitserse krant, schrijft dat Sauber niet minder dan dertig miljoen euro zou nodig hebben om de rest van het seizoen te kunnen afmaken.

Nochtans beweerde Monisha Kaltenborn dat het voortbestaan van het team niet in gevaar is. Ook Peter Sauber werkt hard aan een oplossing. “We hebben contact met onze partners om deze situatie zo snel mogelijk op te lossen.” aldus de teameigenaar.

Momenteel voert Sauber gesprekken met enkele vermogende partijen in Rusland, en er zou ook een samenwerking op til zijn met een Aziatische autobouwer.

Ook Bernie Ecclestone kan het Zwitserse team niet uit de problemen helpen. “Er zijn overeenkomsten die ons verplichten om elk team gelijkwaardig te behandelen. Ze zijn een goed team, en er zal wel meer dan één potentiële koper zijn. Ik kan me in elk geval de Formule 1 zonder Sauber niet voorstellen.” aldus Ecclestone.

Volgens de F1-paus zou Sauber echter niet het enige team met geldproblemen zijn. “Er zijn nog teams die een stuk meer uitgeven dan ze hebben.” meende de Brit nog.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print