McLaren geeft 2013 op

De nieuwe wagen die McLaren bouwde voor dit seizoen heeft tot nog toe geen vruchten afgeworpen. Het team verlegt per direct de focus naar de wagen voor volgend seizoen.
image
Sinds Melbourne deden Jenson Button en Sergio Perez nog niets anders dan worstelen met de wagen om toch maar in de top tien te kunnen geraken. Tijdens de GP van Duitsland voelden beide rijders wel beterschap, maar het team ziet nog amper voldoende mogelijkheden om van de MP4-28 een winnende wagen te maken, en vestigt daarom de aandacht al op 2014.

McLaren wil volgend seizoen met een topwagen aan de start staan, en brengt daarom geen grote updates meer mee voor de rest van het seizoen. De wagen zal wel hier en daar nog iets verbeterd worden, maar er zullen geen ingrijpende veranderingen meer gedaan worden. De andere topteams blijven wel nog hard werken aan de wagen van dit seizoen, en daarom hoopt McLaren om zelfs een voorsprong te hebben bij de start van het seizoen.

Martin Whitmarsh: “We zijn ontgoocheld met de wagen van 2013, want uiteindelijk is het onze prestatie die we tegenover die van onze tegenstanders moeten zetten. We zijn wel degelijk sneller dan vorig seizoen, maar de concurrentie heeft duidelijk grotere stappen gezet. Met de ontwikkeling van onze wagen staan we ongeveer een half jaar achter op de concurrentie, dus daar zijn we serieus tekort geschoten.”

“Maar we hebben wel geleerd uit de gemaakte fouten. Het was niet makkelijk om de MP4-28 zowat op te geven, omdat we nog nooit in die positie zaten dat we konden kiezen op welke wagen we ons wilden concentreren. Onze doelen waren altijd zowel titels als overwinningen. Om van die filosofie af te stappen is niet altijd even simpel, maar we zijn nu wakker geschud, en dat is toch het positieve aan de hele situatie.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}