“Ferrari moet enkel naar zichzelf kijken”

De GP van Australië bracht voor Ferrari niet wat het had verwacht, de Italiaanse renstal is meteen al op achtervolgen aangewezen.
Ferrari was niet competitief genoeg tijdens de kwalificatie en ook de race zelf bracht niet veel beterschap. Alonso kon de schade nog enigszins beperken door als vierde te eindigen. Massa zijn race verliep heel wat minder goed maar eindigde alsnog zevende dankzij de diskwalificatie van beide Saubers.

Na de wintertests werd algemeen verwacht dat de strijd in het begin van het seizoen tussen Ferrari en Red Bull zou gaan, maar voorlopig lijkt McLaren alvast sneller dan Ferrari. Als we echter op de snelste raceronden afgaan, dan vinden we beide Ferrari’s bovenaan de lijst terug. De vraag is echter hoe representatief dit is, aangezien Vettel de race gecontroleerd uitreed en ook Hamilton niet meer voluit ging.

Ferrari moet de komende races ervoor zien te zorgen dat het haar wagen sneller kan maken tijdens zowel de kwalificatie als de race. Volgens Stefano Domenicali moet Ferrari zich enkel en alleen op zichzelf focussen en niet naar de concurrentie kijken.

“We hadden inderdaad een fantastisch winterprogramma. We waren zeer snel, betrouwbaar en onze wagen ging goed met de banden om. We moeten nu begrijpen waarom we dit weekend niet de snelheid hadden die we hadden verwacht. We kijken niet naar de anderen. In de fabriek moeten we nu alles analyseren zodat we een gelijkaardige situatie niet meemaken in Maleisië. In het algemeen is het voorbije weekend op het vlak van competitiviteit niet verlopen zoals verwacht,” zei Stefano Domenicali tegen Motorsport Total.

Volgens Stefano Domenicali had de race er voor Alonso trouwens volledig anders kunnen uitzien. Na de eerste ronde lag Alonso als negende en dankzij een uitstekende race kon de Spanjaard alsnog als vierde finishen. Alonso strandde zo op minder dan twee seconden van het podium.

“Hij heeft een fantastische race gereden en hij had onder normale omstandigheden zeker om een plaats op het podium kunnen strijden. Het circuit werd bovendien steeds sneller. Hij kwam gewoonweg in een ongelukkige situatie terecht. Er was veel verkeer en hij kwam vast te zitten, anders had alles anders kunnen verlopen.”

Afwachten of het voor Ferrari beter verloopt in Sepang, afspraak binnen een kleine twee weken.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
image

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print