“Ferrari moet strijd Vettel-Leclerc onder controle krijgen om Mercedes te verslaan”

Volgens tweevoudig F1-kampioen Mika Hakkinen moet Ferrari de oplopende spanningen tussen Charles Leclerc en Sebastian Vettel onder controle krijgen om Mercedes volgend jaar te kunnen verslaan.


Tijdens de GP van Rusland liepen de spanningen tussen het rijdersduo bij Ferrari verder op. Ondanks de afspraken voorafgaand aan de race stond Sebastian Vettel na de start zijn positie niet opnieuw af aan teamgenoot Charles Leclerc.

Na de voorbije races, waarin de spanningen tussen Vettel en Leclerc al opliepen, was dat opnieuw een mooi voorbeeld van de interne machtsstrijd bij Ferrari.

“Nadat hij van de polepositie mocht vertrekken, zijn vierde polepositie op rij, mocht Charles Leclerc een sterk resultaat op zondag verwachten,” schreef Mika Hakkinen in zijn column voor ‘Unibet’.

“Het ging echter allemaal mis toen hij akkoord ging om Sebastian bij de start op het rechte stuk richting de eerste echte bocht een tow te geven.”

“Door daarmee akkoord te gaan, en Sebastian een tow te geven, zorgde dat ervoor dat hij de kans kreeg om de race te controleren, wat hij ook perfect deed.”

“Er is spanning tussen beide rijders bij Ferrari en Charles leert enkele harde lessen. Daarbij ook het besef dat Sebastian niet vier keer wereldkampioen werd door aan de kant te gaan.”

Volgens Hakkinen moet Ferrari de spanningen dan ook zien op te lossen indien het volgend jaar wereldkampioen wil worden.

“In vergelijking met Mercedes heeft Ferrari geen perfect teamwork tussen beide rijders, iets dat absoluut noodzakelijk is indien ze op constante basis willen winnen. Onderlinge strijd binnen een team werkt nooit,” besloot Hakkinen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022