McLaren: “Ferrari was nooit een optie als motorleverancier”

Volgens Zak Brown heeft McLaren Ferrari nooit in overweging genomen als mogelijke motorleverancier.


McLaren kondigde onlangs aan dat het vanaf 2021 opnieuw met motoren van Mercedes zal racen. Momenteel rijdt de renstal nog met Renault-motoren maar met het oog op 2021 zou McLaren nooit overwogen hebben om Ferrari als motorleverancier te nemen.

“We hebben Ferrari niet als motorleverancier overwogen,” aldus Brown tegenover ‘Motorsport.com’ in Sochi. “Het is duidelijke en merk dat een directe concurrent is voor McLaren haar straatwagens.”

“De Ferrari-motor lijkt momenteel zeer sterk,” aldus Brown. “Als je momenteel kijkt naar de toewijding van Mercedes-Benz, en waar ze zich als raceteam bevinden, dan is het een geweldige maatstaf.”

“In de Formule 1 kijk je naar de langere termijn en niet naar een handvol races.”

In het verleden waren er geruchten dat McLaren zou overwegen om zelf motoren te bouwen maar volgens McLaren-baas Zak Brown heeft dat voor Brown momenteel geen zin.

“Je moet een aanzienlijk grotere constructeur van onderdelen zijn, een constructeur die kan verantwoorden dat er meer geld wordt gespendeerd om uiteindelijk ook meer wagens te verkopen,” aldus Brown.

“Voor Mercedes, Renault en Honda maakt dat duidelijk zin maar voor McLaren heeft dat gezien het aantal wagens dat we verkopen geen zin.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022