Ferrari-Motor Charles Leclerc onherstelbaar beschadigd: “Gridstraf op komst”

Ferrari
Ferrari

Ferrari heeft in de aanloop naar de eerste oefensessie voor de GP van Canada laten weten dat de motor van Charles Leclerc in Azerbeidzjan gebruikte niet meer te herstellen is.

Na de opgave van Charles Leclerc tijdens de GP van Azerbeidzjan door motorproblemen voerde Ferrari een grondige inspectie uit van de motor. Daaruit blijkt dat de motor van Leclerc niet meer te herstellen is en dat zal op zich leiden tot een gridstraf voor Leclerc.

“Een onderzoek bevestigde dat Charles Leclerc zijn power unit niet meer te herstellen is,” aldus Ferrari in een statement vandaag.

“Een mogelijke oorzaak van het probleem is dat het zich voordeed ten gevolge van het power unit probleem in Spanje.”

“We werken nu aan maatregelen om het pakket te versterken en de situatie is nu onder controle.”

Na het motorprobleem in Spanje liet Ferrari verstaan dat verschillende onderdelen niet meer te redden waren maar blijkbaar slaagde het er wel in om de interne verbrandingsmotor te redden, waarna deze samen met nieuwe onderdelen werd gebruikt in Azerbeidzjan. Volgens Ferrari heeft de belasting van oudere onderdelen op de rechte stukken van het stratencircuit in Bakoe tot de opgave geleid.

Doordat Charles Leclerc nu voor verschillende onderdelen aan zijn maximaal aantal toegestaan exemplaren zit is een toekomstige gridstaf voor Charles Leclerc onvermijdbaar. Ferrari laat verstaan dat het bekijkt wanneer het een nieuwe power unit introduceert en Charles Leclerc een gridstraf incasseert.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print