GP van Canada: eerste oefensessie: Max Verstappen snelste, Charles Leclerc op ruime achterstand

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Canada de snelste tijd gereden. Carlos Sainz volgde in de Ferrari op zo’n tweede tienden.

Voor het eerst sinds 2019 staat Canada opnieuw op de F1-kalender, dit na twee jaar afwezigheid door de pandemie met het coronavirus. Gisteren trok er nog een storm over het circuit maar gelukkig kregen de talrijk aanwezige fans en de rijders tijdens de eerste oefensessie veel betere weersomstandigheden voorgeschoteld. Nicholas Latifi kreeg tijdens zijn derde seizoen in de Formule 1 ook eindelijk zijn ’thuisrace’.

Iets voor halverwege de sessie zagen we Esteban Ocon zijn Alpine F1-bolide rechts vooraan roken. De Fransman zocht de pits op, gelukkig voor hem bleef de schade beperkt.

Blijkbaar was een papieren handdoekje de oorzaak van zijn rokende rem rechts vooraan. De luchthapper werd bedekt waardoor zijn remmen oververhit geraakten.

Even later was het teamgenoot en tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso die zich in de kijker reed. Alonso voegde zijn naam bijna toe aan de slachtoffers van de befaamde ‘Wall of Champions’. Hij wist een zware crash maar nipt te vermijden.

Op het Circuit Gilles Villeneuve draait alles rond het zo goed mogelijk proberen benutten van de kerbstones en dan moet je soms breed gaan. Yuki Tsunoda deed dat iets te breed en raakte een ander muurtje op het circuit. Gelukkig ook voor hem zonder al te ernstige gevolgen.

Ook na enkele jaren afwezigheid wensten de talrijk aanwezige bosmarmotten op het Ile de Notre Dame eveneens opnieuw in de kijker te staan. Ze worden in de aanloop naar het raceweekend massaal gevangen om problemen te vermijden, maar ieder raceweekend duiken er op het circuit op.

Uiteindelijk draait het echter om wie de snelste tijd rijdt en dat was Max Verstappen. Op zo’n twee tienden volgde Carlos Sainz in de Ferrari terwijl Fernando Alonso een verrassend sterke derde tijd reed.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print