Ferrari na de eerste twee races: “Onze F1-bolide heeft zich nu al bewezen”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur besluit na de eerste twee races van het nieuw F1-seizoen dat Ferrari zich momenteel in een veel betere positie bevindt dan een jaar geleden. De Ferarri SF-24 is volgens Vasseur een wagen die een betere basis vormt om verder op te ontwikkelen.

“We hebben upgrades in de pijplijn maar ik ben er zeker van dat we niet de enigste zijn,” vertelde Frederic Vasseur na de GP van Saoedi-Arabië volgens ‘Motorsport Week’. “Wanneer je naar vorig jaar kijkt dan zie je dat McLaren tijdens het seizoen serieus is verbeterd, maar ik denk dat het vooral voor hen belangrijk was om het potentieel te benutten in plaats van dat het rond pure upgrades draaide en wij zijn verbeterd maar niet met een halve seconde.”

“Het betekent dat je met deze wagen en deze regels een soort van convergentie van performantie hebt en dat de ontwikkelingssnelheid veel trager gaat.”

“Het betekent dat het belangrijk is om van in het begin competitief te zijn, om heel wat punten te scoren want vorig jaar kenden we een slechte start.”

“Ik denk dat ik vandaag niet gefocust ben op het kampioenschap, maar we hebben zo’n 45 punten behaald en vorig jaar waren het na drie races slechts 25 punten. Het is belangrijk dat we een goede start hebben.”

Volgens Vasseur is er dit seizoen een veel betere basis om op verder te bouwen dan vorig jaar en het is ook goed dat de SF-24 beter te besturen is en beter reageert.

“Ik denk dat het feit dat de wagen, en ik wil niet zeggen dat hij makkelijker om mee te rijden is, maar in ieder geval heeft het niets te maken met Oliver Bearman zijn performance, maar ik denk dat het makkelijk is om met deze wagen te rijden dan een jaar geleden. Dat is een goede basis om verder op te ontwikkelen want het is voor de rijders makkelijker om de wagen te begrijpen en om te begrijpen hoe we hem kunnen verbeteren.”

“Met deze situatie denk ik dat het over het algemeen een stap vooruit is,” besluit Vasseur.