Ferrari niet te spreken over beschuldigingen Max Verstappen over ‘vals spelen’

Ferrari-teambaas Mattia Binotto reageert gepikeerd op de speculaties dat Ferrari zou ‘vals spelen’ en in Amerika plots minder goed presteerde omdat ze hun wagen moesten aanpassen.


Het is inderdaad opvallend dat Ferrari uitgerekend tijdens het raceweekend waarin een zogenaamde ‘technical directive’ door de FIA werd uitgevaardigd veel minder competitief is.

Austin was de eerste keer sinds de zomerpauze dat Ferrari niet de polepositie wist te veroveren. Daar bovenop kwam ook nog eens dat Ferrari ook tijdens de race mijlenver verwijderd was van de strijd om de overwinning.

Dit alles ontlokte bij Max Verstappen een gedurfde uitspraak: “Dit gebeurt er als je stopt met vals spelen, natuurlijk”.

Bij Ferrari waren ze na afloop van de race niet te spreken over de vele insinuaties over ‘vals spelen’.

“Ik hoor en lees heel wat commentaren dit weekend over een ’technical directive’ en de impact op onze wagens,” aldus Ferrari-teambaas Mattia Binotto.

“Ik heb na afloop van de race ook commentaren gehoord die ik erg teleurstellend vind om te horen.”

Volgens Binotto presteerde Ferrari tijdens de race inderdaad ondermaats maar scheelde het op zaterdag dan weer niet veel of Ferrari had de pole veroverd.

“Op zaterdag bevonden we ons zeer dicht bij de polepositie, net zoals de race voordien,” zei Binotto.

“Ik denk dat Seb de pole had kunnen veroveren indien hij in een bocht iets minder voorzichtig was geweest.”

“Charles had tijdens de oefensessie in de ochtend een probleem waardoor hij de volledige derde oefensessie verloor en een minder goede motor in zijn wagen kreeg.”

“Over het algemeen denk ik dat hij zonder zijn problemen ook kans maakte op de pole. Ik zie het probleem dan ook niet,” besloot Binotto.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022