Toto Wolff: “Ik zie bij Ferrari plots een ander ‘snelheidspatroon’ dan de voorbije races”

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is verrast door een compleet ander snelheidspatroon dat hem bij Ferrari in Austin is opgevallen.


“We hadden net een discussie over de data van de race en de snelheid lijkt compleet anders dan de voorbije races,” zei Toto Wolff na afloop van de GP van de USA.

“Of het nu door de ’technische richtlijn’ komt of door een andere probleem, ik kan het je eerlijk gezegd niet zeggen omdat ik niet weet wat Ferrari heeft gedaan.”

Het is inderdaad opvallend dat Ferrari op het Circuit of The Americas plots minder competitief was dan de voorbije races. Vooral op het vlak van de topsnelheid lijkt Ferrari minder goed maar volgens teambaas Mattia Binotto heeft dat niets met ‘vals spelen’ te maken zoals Max Verstappen insinueerde.

“Het klopt dat we op de rechte stukken minder winnen dan de voorbije races maar we waren in de bochten de evenknie van onze concurrenten, op zijn minst tijdens de kwalificatie toch,” zei Binotto tegenover ‘Motorsport.com’.

Volgens Ferrari is het minder grote voordeel op de rechte stukken dan ook rechtstreeks toe te schrijven aan een ‘probeersel’ waarbij ze topsnelheid opofferen voor meer downforce en een betere performance in de bochten.

“De balans tussen grip en topsnelheid is dit weekend veranderd. We deden dit als test om te proberen even goed te zijn op het vlak van de bochten. Zo simpel is het.”

“We waren nog steeds zeer competitief tijdens de kwalificatie maar er was iets tijdens de race dat we moeten zien te begrijpen om te weten wat we de komende races best doen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022