Ferrari: “Nieuwe regels in 2022 bieden ons een enorme kans”

Ferrari
Ferrari

Bij het Ferrari F1-team hopen ze dit jaar door de nieuwe regels en nieuwe F1-bolides een belangrijke bijkomende stap vooruit te kunnen zetten.

Na het dramatisch slecht seizoen in 2020 slaagde Ferrari er vorig jaar in om op te klimmen van de zesde naar de derde plaats bij de constructeurs. Ondanks de intense strijd met McLaren lag de focus bij Ferrari duidelijk op het seizoen 2022.

Net als de andere teams hoopt Ferrari om voordeel te halen uit de ingrijpende reglementswijzigingen met compleet nieuwe F1-bolides.

“Wat voor ons belangrijk zal zijn is dat we blijven groeien,” aldus Binotto volgens ‘The Race’. “We willen verder de kloof met onze tegenstanders verkleinen.”

“De nieuwe regels bieden ons overduidelijk een kans. We hopen om competitief te zijn en voor mij betekent dat races winnen.”

Binotto tempert meteen echter ook de verwachtingen want meteen meestrijden voor de titel zal er volgens hem niet in zitten.

“Betekent dit dat we voor de titel zullen kunnen strijden? Als ik vandaag naar de kloof kijk dan is die nog te groot.”

“Maar als Ferrari zijnde zit het in ons DNA. Het is belangrijk om op zijn minst tijdens een aantal races voor de pole en de overwinning te kunnen strijden.”

“We willen constant blijven groeien en onszelf verbeteren. Het zou een teleurstelling zijn als we ons in vergelijking met 2021 niet zouden verbeteren.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022