Ferrari noemt werking van stewards schandalig en ongeloofwaardig

Bij de Italiaanse renstal Ferrari is men duidelijk niet te spreken over de manier van werken bij de stewards. Net als veel supporters noemt men er de manier van werken gewoon schandalig.
In de Formule 1 draait het kampioenschap niet enkel en alleen om eer. Het is geen sport van miljoenen, wel van miljarden. Een duidelijk reglement heeft de sport volgens veel insiders en supporters zeker niet. Zo wordt bijvoorbeeld het F-duct van McLaren in 2011 verboden maar blijft het doorheen dit seizoen wel toegestaan. Het rijhoogte-systeem van Red Bull werd dan wel weer meteen verboden. Het mag ondertussen eveneens gerust gezegd worden dat Lewis Hamilton in 2010 reeds meerdere keren ongestraft in de fout kon gaan. Vandaag leek de FIA opnieuw een illegale actie van de Brit in de doofpot te willen stoppen door pas te reageren als Fernando Alonso luidop ging klagen.

“Het is een schandaal, dit is de opinie van veel supporters en insiders. We zijn het allemaal eens met deze grove uitspraak. Er zijn vandaag zeker en vast twijfels ontstaan en de sport heeft heel wat verloren van haar geloofwaardigheid. De hele wereld heeft het vandaag kunnen zien”, zo liet Ferrari op haar eigen website noteren.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}