Ferrari ontdekt breuk in chassis van Charles Leclerc: “Mecaniciens wacht een enorme taak”

Ferrari
Ferrari

Charles Leclerc sneuvelde tijdens de kwalificatie voor de GP van Qatar al in Q2. De Monegask deed zijn beklag over het gedrag van de wagen en Ferrari heeft nu de oorzaak van Leclerc zijn ‘underperformance’ gevonden.

Een grondige inspectie van Leclerc zijn wagen bracht aan het licht dat er een breuk in het chassis zit. Leclerc was niet het enige slachtoffer van de destructieve kerbstones van het Losail International Circuit want ook Nikita Mazepin en Pierre Gasly kregen met schade af te rekenen.

“Het is duidelijk dat er schade is aan het chassis en dat zullen we nu vervangen, het gedrag van de wagen werd duidelijk daardoor beïnvloed,” aldus Laurent Mekies, racedirecteur bij Ferrari.

“Nu wacht de mecaniciens een enorme taak om de wagen van Leclerc op tijd klaar te krijgen.”

Het wordt inderdaad hard werken voor de mecaniciens van Ferrari om de wagen op tijd klaar te krijgen en zo een start vanuit de pitlane te vermijden.

“It’s clear the damage to the chassis that will now be replaced, influenced the car’s behaviour,” said Ferrari racing director Laurent Mekies.

“Now the mechanics face a major task to get the number 16 car fixed in time.”

By “fixed in time”, Mekies implied building up the new chassis within the time required for Leclerc to avoid a pitlane start for Sunday’s race.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022