Lewis Hamilton na veroveren pole: “Ik ben diep moeten gaan”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton start de GP van Qatar van op de pole. Tijdens de kwalificaties was hij bijna een halve seconde sneller dan titelrivaal Max Verstappen maar toch is hij naar eigen zeggen “diep moeten gaan”.

De wereldkampioen zette tijdens zijn eerste poging in Q3 al de snelste tijd neer en bij zijn tweede poging stelde hij die tijd nog wat scherper. Ondanks de koudere temperaturen bood de baan meer en meer grip gedurende de sessie en werden er steeds snellere tijden gereden. Hamilton is uiteraard tevreden over de uitkomst maar hij is naar eigen zeggen diep moeten gaan.

“Ik ben erg blij met de kwalificatie,” aldus Hamilton. “Gisteren was het moeilijk voor mij. Ik voelde me niet goed op donderdag en vrijdag en had het moeilijk tijdens de training. Ik moest dus diep gaan.”

“Gisteravond was ik hier tot laat aan het werk met de monteurs en we hebben veel verbeterpunten gevonden. Ik voelde me vandaag fantastisch en ik heb vannacht heel goed geslapen, wat een groot verschil maakte. We hebben wat veranderingen aangebracht voor de derde oefensessie en het leek te werken, en dat kon ik meenemen naar de kwalificatie.Die laatste ronde was gewoon prachtig, dit circuit is geweldig om te rijden en erg snel, allemaal medium- en hogesnelheidsbochten.”

Hamilton weet niet goed wat hij van de race moet verwachten omwille van het feit dat ze geen ervaring hebben op het circuit, maar dat geldt uiteraard voor iedereen.

“Wat de race betreft, hebben we niet veel ervaring op dit circuit, maar ik denk niet dat het het makkelijkste circuit zal zijn om te volgen. De bandenslijtage valt mee, dus het kan één of twee stops worden, we zullen het morgen zien. Het is een mooie aanloop naar bocht één en hij is lekker wijd, dus we zullen alles geven.”

Het Qatar Grand Prix Spel (RtAD). (15.000 euro aan prijzen) 1e prijs 4.000 euro!

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print