Valtteri Bottas: “Ik weet niet wat er vannacht gebeurd is”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Valtteri Bottas begint vanaf de derde plaats aan de GP van Qatar en daar is hij niet helemaal tevreden mee.

De Fin moest ongeveer acht tienden van een seconde prijs geven op zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Bottas had naar eigen zeggen een goed gevoel in de auto op vrijdag maar van de ene op de andere dag bleek die snelheid verdwenen te zijn.

“Het was een sterk weekend voor ons, maar ik ben natuurlijk wel een beetje teleurgesteld over de kwalificatie,” aldus Bottas. “Ik voelde me gisteren comfortabel in de auto, maar ik ben een beetje in de war over wat er vannacht is gebeurd, want ik miste wat snelheid.”

“Ik had het nogal moeilijk in de kwalificatie, vooral in bocht één, waar ik er niet in slaagde om de banden klaar te krijgen. We moeten het even bekijken, maar ik heb mijn best gedaan en alles uit de auto geperst. Ik sta morgen wel aan de goede kant van de startgrid en we hebben beide auto’s vooraan staan.”

“Ik heb niet veel te verliezen en we hebben opties, met twee auto’s tegen één Red Bull, dus normaal gesproken is dat een goede situatie voor ons. Ik ben er zeker van dat het morgen een spannende dag wordt.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022