Ferrari ontslaat Pat Fry en Nikolas Tombazis

Pat Fry en Nikolas Tombazis zijn door het F1-team van Ferrari op straat gezet.

De grondige reorganisatie binnen Ferrari en haar F1-renstal gaat drastisch verder. Enkele races ver in het F1-seizoen 2014 werd teambaas Stefano Domenicali vervangen door Marco Mattiacci, maar na afloop van het seizoen werd ook Mattiacci bedankt voor bewezen diensten. Hij werd opgevolgd door Maurizio Arrivabene.

Ook Luca di Montzemolo, die meer dan twintig jaar de grote baas bij Ferrari was, moest in september van dit jaar terugtreden. Sergio Marchionne, de grote baas van Fiat-Chrysler, werd zelf de nieuwe Ferrari-president.

En nu worden dus ook Pat Fry (engineering director) en Nikolas Tombazis (hoofd van de ontwerp afdeling) bedankt voor bewezen diensten, zo heeft de renstal vandaag laten weten via een persbericht.

De voorbije dagen doken er al berichten op in diverse Italiaanse media dat beide heren ‘op vakantie’ gestuurd waren. Fry en Tombazis worden verantwoordelijk geacht voor de slechte prestaties van Ferrari tijdens het F1-seizoen 2014.

Sergio Marchionne en Ferrari-teambaas Arrivabene vinden dat Ferrari meer risico’s moet durven nemen en beide heren willen Ferrari zo snel mogelijk opnieuw naar de absolute top van de Formule 1 krijgen. Het valt dan ook niet uit te sluiten dat er nog bijkomende stappen ondernomen zullen worden.

De laatste keer dat Ferrari de rijderstitel behaalde in de Formule 1 is ondertussen al geleden van 2007. Toen werd Kimi Raikkonen wereldkampioen. De Fin vormt komend seizoen samen met Sebastian Vettel het rijdersduo bij de Scuderia.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}