Ferrari ontwikkelt haar ‘nummer 281’

De wagen die Ferrari in 2010 zal inzetten heeft nog geen officiële naam maar binnen Ferrari wordt hij alvast nummer 281 genoemd. Nummer 281 zou alvast verdacht veel op de RB5 van Red Bull lijken.
Het is winterstop en de teams bouwen dus hun wagen voor 2010. Soms zie je doorheen het seizoen medewerkers en zelfs rijders de onderdelen van de wagen van de tegenstanders observeren om op die manier voordeel te halen. Helemaal verbieden kan men het niet aangezien kijken is toegestaan.

Het ziet er alvast naar uit dat men bij Ferrari in 2009 voldoende de gelegenheid heeft gekregen om de RB5 van Red Bull aandachtig te observeren. Volgens het Italiaanse Gazzetta Sportiva zou de opvolger van de Ferrari F60 over een hogere cockpit beschikken, iets dat bij de RB5 reeds het geval was. Ook de neus van nummer 281 zou verdacht veel op die van de RB5 gelijken aangezien men er eveneens een soort van verzakking in plaatste. De diffuser die in 2009 de F1 even in rep en roer zette zal volgens de Italiaanse pers volledig dezelfde zijn als die van de RB5 en dus door Adrian Newey werd ontworpen nadat Brawn GP haar gelijk in 2009 haalde.

Verder zou ook de wielbasis van de nieuwe wagen van Ferrari langer zijn geworden en het verschil zou maar liefst 15 cm bedragen. Dit verschil van 15 cm zou er vooral gekomen zijn doordat de nieuwe wagen van een grotere benzinetank dient te worden voorzien. De nieuwe benzinetank zou trouwens 240 liter kunnen inhouden en dat zal nodig zijn aangezien bijtanken tijdens races in 2010 verboden is.

Het is nog niet duidelijk wanneer Ferrari haar “nummer 281”, die tegen de launch van een andere naam zal worden voorzien, aan de wereld zal gaan voorstellen. Op 1 februari zullen de teams hun nieuwste machine alvast kunnen testen, als ze tegen dan uiteraard allemaal klaar zijn!
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}