Ferrari: “Onze rijders moeten er het beste van zien te maken”

Ferrari beseft dat het huidige F1-seizoen een verloren jaar is. De verwachtingen voor de tweede race op het circuit van Silverstone liggen dan ook niet bijster hoog.


Het eerste raceweekend op Silverstone was er eentje met gemengde gevoelens voor Ferrari. Enerzijds waren er de vele problemen bij Sebastian Vettel en een teleurstellende tiende plaats, anderzijds was er de onverhoopte podiumplaats voor Charles Leclerc.

Tijdens de tweede race op het circuit van Silverstone zal het komend weekend niet veel beter gaan en bij Ferrari hopen ze vooral dat beide rijders er het beste van maken.

“Het tegenstrijdig resultaat van vorig weekend zou een dubbele motivatie moeten zijn. Enerzijds zullen we proberen om de positieve dingen te herhalen, zoals bijvoorbeeld de kwalificatie, anderzijds moeten we alles in het werk stellen zodat beide rijders, en niet slechts één rijder, het meeste uit ons pakket kunnen halen. We mogen dus niet te veel tijd verliezen door betrouwbaarheidsproblemen zoals vorig weekend het geval was,” aldus Enrico Cardile, hoofd van de afdeling ‘performance development’.

Voor Vettel en Leclerc wordt het bovendien wachten tot de GP van Spanje alvorens er nieuwe updates op de wagen geïntroduceerd zullen worden.

“Op technisch vlak zal de SF1000 zich in dezelfde configuratie bevinden als vorig weekend. We zullen proberen om alle aspecten te optimaliseren, zeker wat het bandenmanagement over de langere runs betreft.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print